Onderhoud kunstgras

Onderhoud van het kunstgras is belangrijk als u lang wilt genieten van een schone grasmat die de gehele garantieperiode mooi blijft. Als uw kunstgras is gelegd, is het maaien, bemesten en sproeien van het echt gras verleden tijd. Kunstgras heeft veel minder onderhoud nodig dan gewoon gras. Op lange termijn kan dit een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

Schoonhouden van het kunstgras

Het belangrijkste kunstgras onderhoud is eigenlijk het maandelijks of regelmatig schoonhouden van het gazon. Blaadjes, zaden, takken van omringende bomen en planten die uw gazon terecht komen, kunnen het beste verwijderen. Hiervoor kan een harde bezem worden gebruikt. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan. Mocht er onverhoopt toch onkruid ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, handhandmatig of met een  onkruidverdelgingsmiddel. Het verwijderen van afval op uw gazon voorkomt tevens verstopping
van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.

Periodiek kunstgras onderhoud

Veel fabrikanten raden aan om aan uw gazon periodiek, dit kan variëren van eens per jaar tot eens in de vijf jaar, een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij voorkeur door specialisten, zoals Delta Kunstgras, van de fabrikant zelf. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt uw gazon opgeborsteld en waar nodig bijgewerkt.

Onderhoudsmaterialen en instrooimaterialen

Bij de aanleg wordt instrooizand gebruikt. Dit fijne kwartszand zal na verloop van tijd wat inklinken, zeker bij intensief gebruik. Het is daarom aan te raden 1 x per jaar een beetje zand bij te strooien.