Onderhoud kunstgras

Als uw kunstgras gelegd is het maaien, bemesten en sproeien van het gras verleden tijd.
Kunstgras heeft een veel minder onderhoud nodig dan gewoon gras. Op lange termijn kan dit een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

Schoonhouden van het kunstgras

Het belangrijkste onderhoud is eigenlijk het regelmatig schoonhouden van het gazon. Blaadjes, zaden, takken van omringende bomen en planten die uw gazon terecht komen, kunnen het beste verwijderen. Hiervoor kan een harde bezem worden gebruikt. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan. Mocht er onverhoopt toch onkruid ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, handhandmatig of met een  onkruidverdelgingsmiddel. Het verwijderen van afval op uw gazon voorkomt tevens verstopping
van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.

Periodiek onderhoud

Veel fabrikanten raden aan om uw gazon periodiek, dit kan variëren van eens per jaar tot eens in de vijf jaar, een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door specialisten van de fabrikant zelf. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt uw gazon opgeborsteld en waar nodig bijgewerkt.

Onderhoudsmaterialen en instrooimaterialen

Bij de aanleg wordt instrooizand gebruikt. Dit fijne kwartszand zal na verloop van tijd wat inklinken, zeker bij intensief gebruik.
Het is daarom aan te raden 1 x per jaar een beetje zand bij te strooien.