Natuurlijk Kunstgras voor u!

Vraag informatie aan en breng uw situatie in beeld

Berekenen de oppervlakte

Voordat u informatie gaat aanvragen over ons naturlijk kunstgras, is het belangrijk dat u weet wat uw eigen situatie inhoudt. Leest u de informatie grondig door en verzamelt u de gegevens die er nodig zijn om uw situatie helder in beeld te krijgen.

Voor het berekenen van de hoeveelheid benodigd natuurlijk kunstgras dient u met een aantal factoren rekening te houden:

  • Kunstgras wordt geproduceerd op 4 meter brede rollen. Het is handig om hier bij het ontwerp van uw gazon rekening mee te houden.
  • Kunstgras heeft altijd een poolrichting, elke baan gras moet met de poolrichting dezelfde kant op wijzen, anders zorgt dit voor optisch kleurverschil.
  • Voor het mooiste resultaat dient de poolrichting te wijzen in de richting waar het meest naar het gras wordt gekeken, bijvoorbeeld woonkamer of terras. Zo heeft het kunstgras de meest natuurlijke uitstraling. Hou hier rekening mee in uw legplan.

Zie onderstaande voorbeeldtekeningen van een kunstgras legplan.

Bereikbaarheid

Is de locatie bereikbaar voor een rol van 4 meter lengte en eventueel een palletwagen? Een balkon of dakterras is vaak niet bereikbaar met de personenlift of via het trappenhuis. In dit geval moet een bouwlift gehuurd worden.

Kantopsluiting

Een kantopsluiting scheidt het gazon van bestrating/borders en kan van diverse materialen gemaakt worden: stenen, betonband, hardhout, rvs strip, etc. Meest gangbaar is hard hout of een betonnen opsluitband.

Grondwerk

Kunstgras in de tuin dient bij voorkeur geïnstalleerd te worden op een aangetrilde en geëgaliseerde fundering van geel straatzand. Deze werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren en/of uitbesteden.

Onderlaag

Een onderlaag kan gewenst zijn voor extra bescherming tegen onkruidgroei en mieren (onderdoek), goede drainage (bijvoorbeeld op beton) of extra comfort en valbescherming (bij speeltoestellen van kinderen).

 

 

natuurlijk Kunstgras informatie aanvragen, doet u via dit contactformulier!

Informatie aanvraag